Politică

Un lider USR susţine că va demisiona din partid: Nașa șefului USR Buzău este sora primarului PSD, Constantin Toma

Fostul preşedinte al USR Buzău Irinel Cîrstea a anunţat că îşi va da demisia din partid în 2024, la încheierea mandatului său de consilier local. Acesta a susţinut că motivul este reprezentat, printre altele, de faptul că, în prezent, partidul merge în “direcţia opusă” faţă de perioada 2017-2021.

De asemenea, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Cîrstea a afirmat că opoziţia, iniţiativele, proiectele pentru comunitate sunt în “stand by”.

La secţiunea de comentarii, Cîrstea a postat un link către un interviu acordat Campus TV de către Florin Drăgulin, preşedintele organizaţiei municipale USR Buzău, în care acesta a recunoscut că naşa lui de cununie este chiar sora primarului PSD al municipiului, Constantin Toma.

Totuşi, Drăgulin a susţinut că, deşi nu are vreo legătură profesională sau personală cu edilul, faptul că nu s-a înscris în “partidul care trebuie” – făcând referire la PSD – i-a atras o serie de animozităţi.

În continuare, redăm integral postarea lui Cîrstea:

Peste doar câteva zile împlinesc 6 ani de când am intrat în “familia” USR Buzău.

Au trecut 6 ani în care am investit, timp, pasiune şi energie pentru un crez, un ideal, că astfel putem ajuta comunităţile locale, buzoienii, putem edifica o societate echitabilă, mai prosperă, mai bună. În 2021 am predat mandatul de preşedinte în urma fuziunii cu Plus, fără să mai candidez la vreo funcţie internă.

În iulie 2021, USR Buzău avea 35 de filiale locale şi aproximativ 600 de membri activi în tot judeţul. Pentru prima dată USR Buzău avea reprezentant în Parlamentul României. În urma fuziunii, aveam un primar, doi viceprimari şi 11 consilieri locali.

În prezent lucrurile merg în direcţia opusă perioadei 2017-2021. În judeţ au rămas mai puţin de 15 filiale active şi maximum 200 de membri în tot judeţul. Opoziţia, iniţiativele, proiectele pentru comunitate sunt în stand by.

Având în vedere cele expuse mai sus, şi nu numai, am luat decizia de a nu mai candida din partea USR în 2024 şi nici membru nu voi mai rămâne. Voi părăsi organizaţia imediat cum voi încheia mandatul de Consilier Local.

Motivele sunt cele sesizate chiar de voi, cei care aţi votat cu încredere USR. Vă las un link în comentarii pentru un mic exemplu.

Sunt deschis dialogului, am făcut şi voi face, în continuare, tot îmi stă în putere să pot ajuta buzoienii, comunitatea noastră.

Vă asigur de toată preţuirea şi vă mulţumesc pentru încredere!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button