Știrile 60m.RO

Muniția extrem de letală pe care Turcia a trimis-o în secret Ucrainei. ”A devenit singurul loc din care se poate obține”

La sfârșitul anului 2022, Turcia a început să trimită în Ucraina muniții cu dispersie dezvoltate de SUA, scrie Foreign Policy cu referire la sursele sale.Publicația scrie că Ucraina are nevoie de astfel de muniții pentru a distruge tancurile rusești. Turcia a încercat să ascundă aprovizionarea cu muniție.

„După ce SUA au refuzat Ucrainei accesul la muniții cu dispersie, Turcia a devenit singurul loc din care se poate obține”, a declarat sursa reporterilor.Potrivit acesteia, în ciuda unor apropieri de Rusia, Turcia a devenit unul dintre cei mai importanți aliați ai Ucrainei.Raportul spune că, deși Turcia nu a împărtășit informații despre cantitatea de muniții cu dispersie din stocul său, Corporația de Inginerie Mecanică și Industrie Chimică din Ankara a dezvoltat în trecut un obuz de artilerie cu rază extinsă care poate fi trasă cu tunuri de 155 mm.

Jurnaliștii scriu că susținătorii Statelor Unite care furnizează Ucrainei muniții cu dispersie spun că acesta este cel mai eficient mod de a distruge liniile de tranșee rusești, care nu sunt fortificate și nu sunt acoperite, în terenul deschis al Donbassului.

Stocul SUA de obuze de artilerie puternic explozive este deja scăzut.Se pare că munițiile cu dispersie sunt de aproximativ 5 până la 10 ori mai letale decât munițiile cu dispersie explozive standard pe care Statele Unite le-au trimis deja în Ucraina.Când focosul cartuşului se sparge, eliberează sau aruncă submuniţii – focoase mai mici. De obicei, este folosită pentru a distruge oameni și vehicule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button