Politică

Feroviarii îl ironizează pe Geoană: Cine merge mai repede, locomotiva sau vagonul?

La ani de zile după ce a ratat Cotroceniul dar a reuşit să intre în folclor cu flacăra violet şi cu „Mihaela, dragostea mea”, Mircea Geoană se remarcă printr-o nouă gafă „suculentă”. Invitat la un talk show cu Marius Tucă, Mircea Geoană a vrut să fie plastic şi a făcut unele afirmaţii neinspirate privind viteza de circulaţie a locomotivelor şi vagoanelor, scrie cluberoviar.ro.

„(E o greşeală – n.red.) să crezi că într-un fel există un efect de tracţiune. Faptul că eşti parte din piaţa unică, din UE, din NATO, automat te-ar trage. Nu! Te trage dacă eşti ultimul vagon, locomotiva tot timpul va merge mai repede decât ultimul vagon. De fapt şi cel care imită nu va fi niciodată mai bun decât originalul”, a filozofat Mircea Geoană (minutul 52.30) încercând să spună, de fapt, că direcţia este stabilită de locomotivă, fără a ignora importanţa unui vagon într-un tren.

Mircea Geoană este unul dintre românii ajunşi în cele mai înalte poziţii de conducere într-o structură euro-atlantică, deţinând funcţia de secretar general adjunct NATO. De-a lungul anilor a făcut unele declaraţii controversate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button