Politică

George Simion: OMV a cumpărat toate figurile cheie din guvernele României din 2003 și până în prezent

Liderul partidului AUR consideră că planul de investiții convenit cu OMV pentru Petrom nu a fost respectat de la bun început, însă, fiindcă austriecii au „cumpărat” politicieni pe bandă rulantă, din 2003 și până în prezent nimic nu s-a făcut public.

„Din 2004 până în 2023 am avut o români care nu a avut politicieni. Contractul de privatizare al OMV nu s-a respectat. Situația continuă până azi, cu un ministru al energiei care semnează contracte în favoarea OMV.

În loc să modernizeze stații și să privatizeze Arpechim, l-a distrus. Suma de 3 miliarde de euro, cât valoreaază Petrom, trebuie redusă și prin ANAF. Trebuie să recuperăm ce este al nostru, dar pe căi legale. Trebuie și OMV să primească amenzi. E un lung șir de complicități din 2003 până acum. Primul pas este desecretizarea contractului de privatizare. Ce se întâmplă cu OMV ar trebui să se întâmple cu toate resursele. Putem avea un minister al resurselor naturale, ca soluție.

OMV a cumpărat toate figurile cheie în guvernele din România din 2003 până în prezent. Acum, ministrul Energiei semnează acte de închidere a centralelor, iar terenurile ajung pe mâna OMV. ANRM poate să retragă licența celor de la OMV, justiția poate acționa. Într-o guvernare suveranistă cu oameni buni pe posturile lor din ministere.

Nu vom avea liniște până nu vom redeveni proprietari în țara noastră. Dacă acum nu punem control asupra resurselor țării, le vom pune gaj pentru împrumuturile actuale”, a declarat în emisiunea ROMÂNIA SUVERANĂ liderul AUR George Simion.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button