Internațional

Președintele sârb: L-am extrădat pe Milosevic. De ce a trebuit să extrădăm președintele? Am devenit parte din UE după aceea? Nu, după aceea ne-am ucis propriul prim-ministru

Occidentul va cere autorităților sârbe să semneze un acord cu autoproclamata republică Kosovo de îndată ce Belgradul va sprijini sancțiunile împotriva Rusiei, a declarat președintele sârb Aleksandar Vučić .

Șeful statului sârb a amintit duminică, la TV Pink, că Belgradul oficial rezistă presiunilor externe de aproximativ 100 de zile și refuză să impună sancțiuni împotriva Federației Ruse. 

„L-am extrădat pe (fostul președinte iugoslav Slobodan) Milosevic. De ce a trebuit să extrădăm președintele? Am devenit parte din UE după aceea ? Nu, după aceea ne-am ucis propriul prim-ministru ( Zoran Djindjic – n.red.) – și din nou nu sunt sigur că aceasta este doar o chestiune internă. Apoi ni s-a spus: arestarea (fostul comandant al sârbilor bosniaci Ratko) lui Mladic, (fostul președinte al Republicii Sârbe)și Radovan Karadzic…. Și ce ați obținut? Liberalizarea vizelor? Și acum, dacă introducem sancțiuni, atunci se va dovedi că a venit timpul pentru un acord cu Kosovo”, a spus Vucic. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button