OpiniiPolitică

Ion Cristoiu: Cu cât PNL va sta mai mult sub tutela lui Iohannis, cu atât va coborî mai mult în sondaje

Publicistul Ion Cristoiu afirma ca, daca rocada premierilor intre PNL si PSD va avea loc in luna mai, Nicolae Ciuca ar trebui inlocuit de la sefia liberalilor, dar nu crede ca aceasta rotatie va avea loc deoarece pesedistii nu au interes.

„Nicolae Ciuca a fost ales presedinte al PNL. Este un eveniment cu mari implicatii in viata PNL pentru ca urmeaza unor alte impuneri. Am avut un Citu impus de catre Cotroceni, acum avem un Nicolae Ciuca impus. Problema cea mai mare si cu efecte anul acesta Nicolae Ciuca nu are pic de talent politic. Daca observati, la ora actuala, se intampla in felul urmator: PNL isi asuma guvernarea, dar daca va uitati in coalitie, avem asa: in timp ce PSD joaca politic prin Ciolacu, dincolo Ciuca nu mai joaca politic. De aia s-a si pesedizat guvernarea, pentru ca Ciuca e si premier, si presedintele PNL. Toate datele arata ca el nu stapaneste partidul. Daca va avea loc rotatia, Ciuca ar trebui schimbat din functia de presedinte al PNL. Acum mai are cat de cat autoritate ca este premier. Si cand nu va mai fi? Daca se face rotatia, ceea ce eu nu cred pentru ca PSD-ul nu are interes, atunci avem asa: Ciolacu e in situatia lui Ciuca, adica esti premier si esti atent, si teoretic Ciuca ar trebui sa fie Ciolacu, dar el nu are pic de talent politic” , a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gandurile lui Cristoiu de la Smart TV.

Ion Cristoiu spune ca Nicolae Ciuca a fost impus anul trecut la sefia PNL de Klaus Iohannis si, fiind lipsit de talent politic, nu va reusi sa tina PNL-ul in frau dupa ce nu va mai fi premier.

Ion Cristoiu atrage atentia ca 2023 nu este an preelectoral, ci unul electoral, in care batalia in perspectiva anului 2024, cu patru siruri de alegeri- europarlamentare, locale, parlamentare si prezidentiale- va surprinde PNL intr-o pozitie foarte slaba din cauza subordonarii fata de Klaus Iohannis, motiv pentru care ar trebui sa iasa de sub tutela acestuia.

„Anul acesta nu este preelectoral, este electoral. Tot ce se va intampla anul acesta in presa, in politica, in economie nu mai are nicio legatura cu tara. Are legatura cu batalia electorala. Ganditi-va ca avem 2024, niciodata nu au fost in istoria postdecembrista atatea alegeri, care, sigur pot imparti puterea. Unii sa castige localele, altii sa castige parlamentarele, dar mai ales alegerea presedintelui. Problema este ca la ora actuala Klaus Iohannis este bolovanul de gatul PNL. Are 12-13%, a fost ieri la CSM, ca si cum nu ar fi fost. Daca PNL s-ar trezi si ar accepta si Klaus Iohannis ar putea sa vina dupa rotatie sau inainte un alt lider, nu Ciuca, si sa inceapa PNL sa se disocieze de Klaus Iohannis. Sigur nu cred ca Iohannis va fi de acord”, a explicat publicistul.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button