Social

60% dintre tramvaiele turcești Bozankaya au raportat o problemă gravă: dau cu spatele din senin, vatmanii pierd controlul

Vatmanii din Iași raportează o serie de problemel grave la tramvaiele produse de societatea turcă Bozankaya, anunță Reporter de Iași.

Fenomenul se produce în softul care controlează motorul și apare la separatoarele din rețeaua-contact. Problemele repetate au fost raportate în lunile octombrie-decembrie, dar conducerea CTP spune că asistenții turci au intervenit pentru remediere.

Incidentele s-au petrecut în ultima parte a anului trecut, fiind implicate cel puțin șase dintre cele 12 vagoane turcești.

Un expert în domeniu a explicat pentru Reporter de Iași ce sunt aceste separatoare, punctele în care au fost raportate incidentele. „Rețeaua electrică este împărțită pe segmente. Separatoarele despart tronsoanele rețelei. Pentru a nu lăsa curentul să treacă de pe un segment pe altul. Asigură independență, autonomie. Dacă e o avarie undeva, să nu se întrerupă tot sistemul. Când se trece cu tramvaiul pe la aceste separatoare, se întrerupe alimentarea pentru o fracțiune de secundă. La Bozankaya, această întrerupere a inversat, din soft, rotația motoarelor”, a afirmat specialistul.Acesta a declarat că riscurile sunt mari: „Separatorul din Piața Unirii este amplasat chiar după trecerea de pietoni, deasupra pasajului. Gândiți-vă că tramvaiul a trecut de zebră, însă la separator s-a oprit și a pornit cu spatele. Pietonii de pe trecere ar fi în pericol. Deci astfel de incidente ar putea crește riscul de accidente cu pietoni, mașini, alte tramvaie”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button