Social

VIDEO: Circa 2.000 de persoane au asistat la Botezul cailor de la Slătioara

Aproximativ 2.000 de persoane au asistat vineri, la Slătioara, la „Botezul cailor”, o întrecere hipică tradiţională organizată de Bobotează, după sfinţirea apei în biserică, potrivit primarului localităţii, Savu Ungureanu.

„Sărbătoarea de Bobotează aduce în fiecare an la Slătioara cei mai frumoşi şi puternici armăsari. Sărbătorim anul acesta ediţia cu numărul 30. A fost un public numeros, am estimat noi că aproape 2.000 de persoane au asistat la ‘Botezul cailor’. Au concurat 28 de cai din Slătioara şi din localităţile învecinate, pentru proba de frumuseţe şi pentru proba de tracţiune”, a spus edilul, citat de Agerpres.

Concursuri hipice au avut mai avut loc vineri, de Bobotează, în judeţul Olt, în comunele Ghimpeţeni, Nicolae Titulescu şi Vâlcele.

„Botezul cailor” de la Slătioara se organizează anual, începând din 1992, însă obiceiul datează de dinainte de perioada comunistă, când a fost dat uitării. În 1992, preotul Marin Bica a reînviat tradiţia „botezului cailor” la Slătioara şi, de atunci, în fiecare an, de Bobotează, caii localnicilor şi ai celor din alte sate, veniţi în comună, sunt stropiţi cu apă sfinţită, relatează Agerpres.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button