Internațional

Președintele Bulgariei acuză partidele: Legile pentru Schengen nu se mişcă. Parlamentul se îneacă în scandaluri

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a comentat situaţia politică actuală din ţară. „Nu doresc să vorbesc despre al treilea mandat (n.red- de formare a guvernului), înainte ca toate încercările din jurul celui de-al doilea să se fi epuizat. Dar îmi voi anunţa decizia la timp. Mai important este că parlamentul se îneacă în scandaluri şi discursuri electorale, când există o muncă importantă de făcut.

Există declaraţii de genul ‘legile din cadrul Planului de Redresare sunt o prioritate’, însă acestea nu se mişcă, nici legile pentru Schengen nu se mişcă. Pentru prima dată în 11 ani, Bulgaria a primit sprijin clar şi o dată pentru Schengen – nu mai târziu de octombrie 2023. Dar, pentru a profita din plin, este important ca cele două legi importante pentru Schengen – Legea anticorupţie şi Legea privind responsabilitatea procurorului general – să fie adoptate. Dacă acest parlament nu le va adopta, nu vom putea profita din plin de ceea ce s-a realizat pe teren diplomatic şi la cel mai înalt nivel politic”, a avertizat şeful statului.

Rumen Radev a comentat şi tema privind securitatea naţională a ţării. „Securitatea naţională este fundamentul pentru prosperitatea oricărei ţări. Nu se construieşte într-un an sau doi. Securitatea naţională înseamnă angajamente şi eforturi continue, nu doar ale Ministerului Apărării, ci şi ale tuturor politicienilor şi întregii noastre societăţi. Aştept ca în sfârşit să se manifeste raţiune, să existe o strategie sistematică, pe termen lung şi o viziune clară pentru forţele noastre armate. Dar cel mai important element în securitatea noastră naţională sunt oamenii din armată – motivaţia, pregătirea şi echipamentele lor, să nu uităm acest lucru”, a subliniat preşedintele Bulgariei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button