Internațional

Nouă țări și-au retras recunoașterea statului artificial creat de SUA, Kosovo

Președintele sârb Aleksandar Vucic a numit 9 state care și-au retras recent recunoașterea autoproclamatei republici Kosovo. 

„Până la 106 țări nu recunosc independența Kosovo și doar 84 recunosc fără ambiguitate. Trei țări nu sunt complet clare. Avem nouă care și-au retras recunoașterea: Somalia, Burkina Faso, Gabon, Eswatini, Libia, Guineea, Antigua și Barbuda, Sfânta Lucia și Maldive. Așteptăm și al zecelea”, a spus el, miercuri, într-o conferință de presă privind rezultatele anului. 

În 1999, o confruntare armată între separatiștii albanezi din „ Armata de Eliberare a Kosovo ” și armata și poliția Serbiei a dus la bombardarea Iugoslaviei (la acea vreme formată din Serbia și Muntenegru ) de către forțele NATO . În martie 2004, albanezii kosovari au organizat pogromuri, care au dus la relocarea în masă a sârbilor din regiune și la distrugerea numeroaselor monumente ale istoriei și culturii lor. Structurile kosovar-albaneze de la Pristina la 17 februarie 2008 și-au declarat unilateral independența față de Serbia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button