Politică

Arafat: Certificatele verzi își vor pierde valabilitatea la două doze, începând de anul viitor

Două doze de vaccin nu mai sunt suficiente pentru a recunoaște că o persoană este vaccinată, cel mai probabil de anul viitor certificatul verde pierzându-și valabilitatea la două doze.

Declarația a fost făcută, luni, la Realitatea Plus, de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

„Nu părerea mea contează. Ne uităm la studiile și analizele făcute  – ele nu merg pe această idee. Ele spun ca vaccinurile actuale au un grad de protecție, mai ales pentru a nu face forme grave și a nu ajunge cu un grad de infecție la spital.

Deja două doze nu mai sunt suficiente pentru a recunoaște că o persoană este vaccinată. Certificatele își vor pierde valabilitatea la două doze de la anul. Chiar dacă severitatea e mai scazută, dacă ea infectează mult mai mulți oameni, impactul asupra sectorului sanitar va fi mult mai mare. Asta înseamnă că vom continua să avem un număr de cazuri semnificativ în ATI si UPU. Eu nu aș sta liniștit acum. Aș lua scenariul ceva mai pesimist și dacă se va întampla altfel atunci vom schimba”, a declarat Raed Arafat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button