Internațional

Președintele Bulgariei se opune asistenței militare pentru Ucraina

La începutul acestei luni, parlamentarii bulgari au votat pentru a trimite ajutor militar Ucrainei – împotriva dorinței președintelui țării, scrie Sky News. Rumen Radev i-a numit acum pe politicienii care au susținut această măsură „belicoși”.

Bulgaria este una dintre puținele țări din UE care nu a trimis arme Ucrainei până în prezent. „Din nefericire, belicoșii din parlament au decis în mod covârșitor să acorde asistență militară Ucrainei”, a declarat Radev. „Astfel, ei au obligat guvernul provizoriu să încheie un acord cu Ucraina în ceea ce privește această asistență”.

El a precizat că pachetul nu include avioane, sisteme de apărare aeriană sau tancuri, deoarece acest lucru ar slăbi puterea forțelor armate bulgare.

O propunere anterioară de a trimite ajutor în luna mai a fost blocată de Partidul Socialist, favorabil Rusiei, partener de coaliție în guvernul anterior.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button