Știrile 60m.RO

FSB anunţă că a ucis, de Crăciun, patru ”sabotori” ucraineni în timp ce încercau să intre în Rusia

Serviciile ruse de securitate FSB – care vor să evite noi acţiuni ale Kievului în Rusia, după sabotarea Podului Crimeei în octombrie şi asasinarea lui Daria Dughin în august – anunţă luni că au ucis duminică, de Crăciun, patru ”sabotori” ucraineni în timp ce încercau să pătrundă în regiunea rusă Briansk, la frontiera cu Ucraina, relatează AFP.

”În urma unor confruntări armate, la 25 decembrie, patru sabotori au fost eliminaţi în timpul unei tentative de pătrundere pe teritoriul regiunii Briansk, din Ucraina”, anunţă FSB, citate de agenţiile ruse de presă.

O înregistrare video, difuzată de presă şi atribuită FSB, surprinde patru cadavre însângerate, înconjurate de arme, în ţinută de camuflaj de iarnă.

Potrivit FSB, acest grup, acuzat de faptul că voia ”să comită acte teroriste şi de sabotaj”, era echipat cu pistoale-mitralieră de tip SIG Sauer de fabricaţie germană, dispozitive de comunicare şi ”patru dispozitive explozive improvizate”.

Într-o înregistrare video, difuzată de agenţia rusă de presă RIA Novosti şi atribuită FSB, apar patru cadavre însângerate, înconjurate de armament, în ţinute de camuflaj hivernal.

AFP scrie că nu a fost în măsură să confirme aceste declaraţii FSB din surse independente.

Rusia a fost, în ultimele luni, victima unei serii de incidente, mai ales explozii în instalaţii militare şi de infrastructură importante, pe care Moscova le-a atribuit Ucrainei.

Luni, Ministerul rus al Apărării a anunţat că a doborât o dronă ucraineană care se apropia de o bază aeriană, în sudul Rusiei, în regiunea Saratov, situată la peste 600 de kilometri de Ucraina.

Potrivit ministerului rus, trei persoane au fost ucise de fragmenete ale dronei distruse.

Parlamentari ruşi au adoptat săptămâna trecută o lege care prevede ”pedepse lungi cu închisoarea” pentru ”sabotori”, care subliniază apariţia unor ameninţări ”teroriste” – inclusiv din partea străinilor – în Războiul rus din Ucraina.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button