Știrile 60m.RO

Ambasadorul chinez la Bruxelles spune că războiul declanșat de Rusia în Ucraina a afectat relațiile Beijingului cu UE: Conflictul a pus China într-o „poziție foarte dificilă”

Invazia Rusiei în Ucraina a pus China într-o „poziție foarte dificilă” pentru relațiile sale bilaterale cu Uniunea Europeană, a declarat Fu Cong, ambasadorul chinez pe lângă UE, citat într-un interviu acordat publicației South China Morning Post publicat vineri, relatează Reuters.

Cong a declarat că una dintre prioritățile sale în noua funcție este „depolitizarea” relațiilor UE-China, a relatat SCMP.

El a spus că China nu a beneficiat de pe urma războiului și nu are niciun interes în prelungirea conflictului, a precizat ziarul. Cong a adăugat că poziția Chinei a fost „destul de echilibrată” și că țara este pregătită să se angajeze în eforturi pașnice, a precizat Morning Post.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, l-a îndemnat pe președintele chinez Xi Jinping să folosească „influența” țării sale asupra Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina, în timpul unei vizite la Beijing la începutul acestei luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button