Știrile 60m.RO

Șeful Parlamentului ungar, discurs pro-rus: Occidentul a făcut din Ucraina un inamic pentru Rusia

Laszlo Kover, președintele Parlamentului Ungariei, a spus că Rusia este victima Occidentului, deoarece a fost împinsă departe de granițele fostului imperiu sovietic. În plus, acesta susține că Occidentul a greșit când a încercat „să scoată Ucraina de sub sfera de influență a Rusiei”.

Acesta a fost întrebat dacă Rusia ar putea colabora cu țările occidentale și dacă ar fi „de încredere”, având în vedere că a invadat Ucraina.

„Desigur, să nu înțelegem greșit, nicio lege internațională sau morală nu poate absolvi Rusia de responsabilitatea agresiunii. Cel care trage primul glonț este în principiu cel responsabil. Dar trebuie să vedem și faptul că, de decenii, Rusia nu numai că este împinsă departe de fostele teritorii ale imperiului, dar a simțit și că asta nu este de ajuns pentru Occident, care împinge din ce în ce mai aproape de teritoriile Rusiei, și cred că Occidentul a făcut o greșeală strategică când a încercat nu doar să scoată Ucraina de sub sfera de influență a Rusiei, dar și să o transforme într-o bază militară înarmată împotriva Rusiei”, a spus Kover, potrivit Digi24.

În plus, el a susținut că „liderii Rusiei au simțit că nu mai pot da înapoi”, explicând că „atât Rusia cât și Ucraina au fost târâte în acest război de niște interese care nu vor face ca viitorul celor două țări să fie luminos”.

Laszlo Kover s-a pronunțat și cu privire la lipsa de unitate a țărilor din Europa Centrală și de Est, spunând că au păreri diferite despre invazia din Ucraina.

„Statele baltice, Polonia și România simt clar că sunt susținute de SUA și încearcă să-și impună politicile și în celelalte țări, adică să le convingă să rupă definitiv relațiile cu Rusia. Liderii politici din Cehia, Slovacia și Ungaria sunt mai pro-pace. Ar trebui să ne așezăm la masă și să înțelegem punctul de vedere al celuilalt, dar un război nu este un timp pentru rațiune, respect și calm, deși acestea sunt cele mai necesare. Noi încercăm să atragem atenția asupra efectelor negative pe termen lung care vor fi din cauza neînțelegerilor între țările din Europa Centrală”, a spus Kover.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button