Politică

Secretara PSD Maramureș, arestată

Rodica Covaci, secretara PSD Maramureș, a fost arestată vineri fiind suspectată de trafic de influență. Ea fusese reținută joi pentru 24 de ore.

În urma cercetărilor s-a descoperit că în cursul perioadei 2017-2022, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a pretins şi a primit diferite sume de bani, totalizând 9.700 euro și 300 lei de la un număr de 6 persoane, lăsându-le să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Ministerului Apărării Naționale şi Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Baia Mare.

În contul banilor, femeia respectivă promitea că îi va determina pe șefii instituțiilor respective ”să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să faciliteze promovarea unor examene de angajare pe posturi de asistent medical, brancardier sau subofiţer, în lipsa pregătirii corespunzătoare a acestor persoane, precum şi să urgenteze îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv să emită acte de identitate, în regim de urgenţă, în lipsa unei programări prealabile”, a mai arătat DGA.

Liderul PSD Maramureș este Gabriel Zetea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button