Internațional

Operațiunea FOX: Austriecii recunosc minciuna despre România

Austria vrea să combată traficul de persoane în zona de frontieră cu Ungaria cu un nou “concept tactic” și să oprească astfel și refugiații. Numărul ofițerilor de poliție austrieci, în prezent de 30, va fi dublat la 60, a declarat luni Ministerul de Interne pentru APA. Potrivit comunicatului, polițiștii austrieci vor acționa și pe teritoriul Ungariei pentru a-i prinde pe refugiați. Acțiunea este intitulată Operațiunea Fox.

Acest lucru ar fi făcut “în prezența oficialilor maghiari”, ceea ce era deja posibil. Detaliile urmează să fie anunțate marți, la podul de la Andau.

Anunțul va fi dat de către ministrul de interne Gerhard Karner (ÖVP) și generalul Michael Takacs. Solicitanții de azil nu prea au posibilitatea de a depune o cerere în Ungaria. Între timp, Austria trebuie să își protejeze frontiera, a declarat duminică cancelarul Karl Nehammer (ÖVP) la ORF Press Hour.

 “Pregătirile sunt în desfășurare de luni de zile pentru a-i ajuta pe unguri”, a declarat Nehammer cu referire la “operațiunea comună a poliției”.

“Austria este probabil complice la o încălcare a dreptului internațional”, a declarat luni Christoph Riedl, comisarul pentru azil al Diakonie, pentru Ö1-Mittagsjournal. Forțele austriece predau solicitanții de protecție oficialilor maghiari, care erau apoi trimiși înapoi în Serbia “fără ca ei să poată solicita azil”, a declarat Riedl.

În ultimii ani, Ungaria a deportat mii de persoane în Serbia fără o procedură legală. A fost condamnată de mai multe ori de Curtea Europeană de Justiție (CEJ) pentru politica sa de azil.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button