Opinii

Mirel Palada: UE își bate joc de noi și de bulgari ca de niște slugi și ca de niște argați

E genială Uniunea Europeană cu rahaturile ei birocratice.

Pe de o parte, proclamă în mod ritos că toate țările UE, cu excepția Irlandei, nu doar că au dreptul, dar și obligația de a intra în Schengen.

Pe de altă parte, își bate joc în mod sistematic de noi și de bulgari de mai bine de 10 ani. Că n-avem bască pe partea care trebuie. Își bate joc de noi ca de niște slugi și ca de niște argați.

Auzi tu. E obligatoriu, dar n-ai voie. Genial. Pur și simplu genial. Ar fi de rîs, dacă n-ar fi de plîns, că ne afectează direct această stupiditate strigătoare la cer, în marginea disprețului și ofensei.

UE este de o fățărnicie și de o absurditate birocratică de cea mai bună calitate kafkaescă. Nu e de mirare că încrederea în UE se erodează constant, iar euroscepticismul crește pe zi ce trece. Și nu doar în România, ci în toate țările celelalte UE.

E din ce în ce mai de înțeles gestul englezilor de a se scutura de controlul bruxellez aplicat prin fleacuri întortocheate și absurde. Nu sînt proști englezii. Nu sînt proști deloc. Din contră.

Ghinion.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button