Politică

Ministrul sârb al Apărării: Forțele armate sârbe sunt pregătite să-și protejeze țara și cetățenii

Forțele armate sârbe sunt pregătite să-și protejeze țara și cetățenii, a promis luni ministrul Apărării Milos Vucevic.

„M-am asigurat încă o dată și am primit confirmarea în conversațiile cu comandanții și soldații că armata sârbă este pregătită să îndeplinească orice sarcină pe care o primește de la Comandantul Suprem Suprem pentru a proteja integritatea țării noastre, suveranitatea Republica Serbia și să-și protejeze toți cetățenii”, a declarat Vucevic într-o declarație publicată luni de Ministerul Apărării.

Vucevic, care este și viceprim-ministrul Serbiei, a subliniat că conducerea politică a țării va face totul pentru a păstra pacea și stabilitatea și că armata sârbă „este cel mai puternic și mai convingător factor de descurajare pentru toți cei care au intenții și scopuri rele pentru țara noastră. .”

„Armata nu vrea conflicte sau războaie, dar este pregătită să ne apere țara și toți cetățenii săi”, a rezumat ministrul apărării.

Anterior, Vucevic a spus că siguranța sârbilor din Kosovo și Metohija nu a fost asigurată în mod adecvat și de aceea Belgradul era gata să trimită acolo forțe suplimentare în conformitate cu Rezoluția 1244 a Consiliului de Securitate al ONU.

În discursul său adresat națiunii din 10 decembrie, președintele Aleksandar Vucic a spus că Serbia va trimite o cerere misiunii internaționale conduse de NATO în Kosovo și Metohija (KFOR) de a desfășura forțe de securitate pe teritoriul Kosovo și Metohija, în conformitate cu ONU. Rezoluția 1244 a Consiliului de Securitate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button