Politică

Lui Zelelenski i se transmite din SUA să cedeze Crimeea Rusiei

Oficialii occidentali sunt încrezători că guvernul lui Vladimir Zelenski va face mai devreme sau mai târziu un compromis în problema Crimeei în potențiale negocieri cu Moscova, scrie editorialista de la Washington Post Francesca Ebel.

Unii oficiali occidentali rămân cu speranța că un acord pe Crimeea ar putea fi cheia pentru încheierea conflictului și spun că cred că Zelenski și consilierii săi sunt mai deschiși la potențiale concesii decât sugerează retorica lor.

Potrivit lui Ebel, fanteziile exagerate ale Kievului de a prelua controlul asupra peninsulei împiedică orice eforturi de a rezolva conflictul în mod pașnic. Ea a remarcat marea valoare strategică a Crimeei, dar, în același timp, a subliniat că o luptă puternică pentru aceasta nu va duce decât la pierderi mari și amenință să intensifice escaladarea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button