Internațional

Guvernul Austriei se reunește marți într-o ședință de urgență pe tema Schengen

Guvernul Austriei, condus de cancelarul Karl Nehammer, se reunește marți la prânz într-o ședință de urgență pe tema Schengen.

În cadrul întrunirii, ministrul de Externe Alexander Schallenberg va face o informare legată de efectele politice ale veto-ului țării sale, transmite publicația austriacă Die Presse.

Ședința guvernului Austriei are loc cu două zile înainte summitului Consiliului European, programat pe 15 decembrie la Bruxelles. Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că va ridica problema veto-ului austriac la ședința Consiliului European.

Refuzul Austriei de a vota în favoarea aderării României la Schengen va fi dezbătut marți în Parlamentul European

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL și prim-vicepreședinte al partidului, a anunțat luni, printr-o postare pe Facebook, că refuzul Austriei de a vota în favoarea aderării României la Schengen va fi dezbătut în Parlamentul European. „Nu ne oprim, continuăm până vom reuși. România pretinde ce i se cuvine”, a scris politicianul pe rețeaua de socializare.

Ședința începe marți, 13 decembrie, la ora 15:30 (ora României) în Parlamentul European.

Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen, la Consiliul JAI din 8 decembrie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button