Politică

AUR a depus aproape 4200 de amendamente la legea bugetului pe 2023

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunţat, luni, că a depus 4.195 de amendamente la legea bugetului de stat pe anul 2023, transmite Agerpres.ro.

Dintre acestea, 238 au fost depuse la propunerea de buget pentru Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, 97 la bugetul propus pentru Ministerul Sănătăţii şi peste 3.000 de amendamente la bugetul destinat Secretariatului General al Guvernului, se precizează într-un comunicat de presă al AUR transmis AGERPRES.

„Printre obiectivele incluse în amendamentele AUR se regăsesc propuneri privind alocarea de fonduri pentru infrastructura şcolară şi medicală din mediul rural, pentru finanţarea programelor sportive destinate copiilor, alocarea de fonduri pentru tichete pentru nou-născuţi pentru a încuraja natalitatea, dar şi pentru înfiinţarea de noi consulate în mai multe oraşe pentru a veni în sprijinul românilor din diaspora”, se precizează în comunicat.

În domeniul energetic, AUR a propus alocări suplimentare pentru construcţia Unităţilor CANDU 3 şi 4 ale Centralei Nuclear Electrice Cernavodă, dar şi pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a hidrocentralelor aflate în diverse grade executare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button