Internațional

Zelenski: Forțele ruse au „distrus” orașul Bahmut din estul Ucrainei

Forțele ruse au „distrus” orașul Bahmut din estul Ucrainei, a declarat președintele Volodimir Zelenski, în timp ce armata ucraineană a raportat raiduri cu rachete, rachete și raiduri aeriene în mai multe părți ale țării, relatează The Guardian.

Cele mai recente bătălii din războiul de nouă luni și jumătate al Rusiei în Ucraina s-au concentrat pe patru provincii pe care președintele rus Vladimir Putin a pretins în mod ilegal că le-a anexat la sfârșitul lunii septembrie, transmite Associated Press.

Bătăliile indică lupta Moscovei pentru a stabili controlul asupra regiunilor și determinarea Ucrainei de a le revendica. Zelenski a declarat că situația „rămâne foarte dificilă” în mai multe orașe de pe linia frontului din provinciile Donetsk și Luhansk din estul Ucrainei.

Împreună, provinciile alcătuiesc Donbasul, o regiune industrială extinsă la granița cu Rusia, pe care Putin a identificat-o ca fiind un punct de concentrare încă de la începutul războiului, unde separatiștii susținuți de Moscova luptă din 2014.

„Bahmut, Soledar, Maryinka, Kreminna. De mult timp, nu mai există niciun loc de trai pe teritoriul acestor zone care să nu fi fost avariat de obuze și foc”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn.

„Ocupanții au distrus de fapt Bahmut, un alt oraș din Donbas pe care armata rusă l-a transformat în ruine arse”.

El nu a precizat ce a vrut să spună prin „distrus”, iar unele clădiri au rămas în picioare și locuitori au fost văzuți pe străzile orașului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button