Politică

Marius Lulea (AUR): Avem nevoie de profesori. Nu toți suntem Marcel Ciolacu să reușim fără școală

Este o nouă rușine pe care cei care guvernează o pregătesc pentru dascăli. Ministrul Educației a propus ca fiecare profesor din România să completeze o declarație pe propria răspundere cu privire la meditațiile pe care aceștia le fac. Vorbim despre o declarație care excede legea intrată în vigoare pe 2 septembrie.

Următorul pas, dacă o luăm logic, va fi anchetarea cadrelor didactice pentru evaziune fiscală. Au găsit guvernanții sursa evaziunii fiscale uriașe: profesorii. În scurt timp îi vor căuta pe aceștia pentru antifraudă.

Ironia face că această decizie este una politică, adică luată de grupările infracționale care conduc România și care caută cu disperare bani pentru bugetul de stat pentru a-i putea jefui.

Lui Ciolacu i-a plăcut cartea și de-aia a stat mai mulți ani decât alții în școală; fals și impostură

Este ireal ceea ce se întâmplă. Profesorii au cerut demnitate și respect în luna iunie, atunci când au protestat, iar în schimb ce primesc? Anchete și un tratament specific infractorilor. Legea salarizării care ar fi trebuit să fie gata pe 15 iulie, așa cum le-a promis guvernul PSD-PNL cadrelor didactice, nici măcar nu este în dezbatere publică. În loc să se preocupe să își țină cuvântul față de profesori, Ligia Deca vrea ca cei peste 240.000 de profesori care predau în școlile din România să depună o declarație de interese pe propria răspundere în care să spună ce meditații fac și cu ce elevi.

Este ipocrit din partea PSD și PNL, dar mai ales din partea consilierei lui Klaus Iohannis ajunsă ministru al educației, să solicite asemenea declarații. Să nu uităm că actualul președinte al României a fost cel care a reușit să facă o avere impresionantă din meditații. Sigur, sunt ironic, banii lui Iohannis nu au fost făcuți doar din meditații, așa cum fals a declarat încă din 2014, ducând în derizoriu meseria grea de profesor. Cele 7 case ale lui Klaus Werner Iohannis nu au fost dobândite din meditații, pentru că altfel am fi avut o țară de profesori dezvoltatori imobiliari.

Marius Lulea (AUR): Avem nevoie de profesori. Nu toți suntem Marcel Ciolacu să reușim fără școală

În timp ce personaje dubioase numite politic au salarii lunare de zeci de mii de lei, profesorii debutanți abia reușesc să supraviețuiască de la o lună la alta. În vreme ce sinecurile se lăfăie în salarii uriașe, Guvernul Ciolacu nu e capabil să își respecte angajamentul și să le ofere profesorilor o salarizare corectă.

Nu toți suntem Marcel Ciolacu ca să reușim fără școală. Copiii României au nevoie de profesori pentru a se putea dezvolta, pentru a deveni viitorii profesioniști ai țării. Pentru pensii speciale au bani, dar nu au găsit bani pentru profesorii români. AUR cere plata unor salarii corecte către profesori și nu anchetarea lor pentru meditații și tratarea acestora precum niște infractori.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button