Politică

Vicepreședinta Parlamentului European a fost reținută: Prinsă în flagrant când lua mită

Eva Kaili (44 de ani) a fost prezentatoare la o televiziune grecească, este europarlamentar din 2014. Locuința ei a fost percheziționată vineri seara târziu și a fost dusă pentru interogatoriu la poliția belgiană. Această informație a fost confirmată de procuratura federală. Eva Kaili este unul dintre cei 14 vicepreședinți ai Parlamentului European. Singura modalitate de a aresta un parlamentar protejat de imunitate este să îl prinzi în flagrant delict.

La 1 noiembrie, Kaili a transmis pe Twitter că s-a întâlnit cu Al Marri, ministrul muncii din Qatar: „Acest oficial al UE salută angajamentul Qatarului de a continua reformele în domeniul muncii după Cupa Mondială din 2022 și îi dorește un turneu de succes”.

Printre cei vizați de anchetă se numără și Eva Kaili (Grecia), vicepreședinte al Parlamentului European, anunță Le Soir. A fost percheziționată locuința acesteia, iar Partidul Socialist grec PASOK a anunțat imediat excluderea ei din partid, potrivit Kathimerini. De asemenea, partenerul acestei a fost reținut dimineața. Amândoi sunt anchetați pentru corupție.

Dosarul ar viza încercările Qatarului de a demonstra că a făcut progrese în ceea ce privește drepturile omului și condițiile de muncă ale migranților după criticile dure privind sutele de decesele ale muncitorilor care au lucrat pentru a ridica stadioanele care găzduiesc Cupa Mondială de fotbal, potrivit Le Soir.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button