Politică

Ciucă refuză să demisioneze: Nu căutăm vinovaţi în interior

Premierul Nicolae CIucă a anunţat, vineri, că România continuă toate demersurile pentru aderarea la spaţiul Schengen şi se caută soluţii cu instituţiile europene, dar refuză să demisioneze.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că, după votul din Consiliul JAI, ”nivelul relaţiilor diplomatice cu Austria va scădea”, dar demersurile pentru intrarea în Schengen vor continua. 

”În continuare, aşa cum am discutat cu preşedintele României, cu preşedintele PSD, vom continua toate demersurile pentru aderarea la spaţiul Schengen, pentru a ne îndeplini obiectivul naţional. Este nevoie să continuăm acest demers, din respect pentru români”, a afirmat Nicolae Ciucă.  

Acesta a precizat că se caută soluţii.

”În acest moment, se discută cu instituţiile europene şi cu Preşedinţia cehă pentru a putea să identificăm care sunt soluţiile imediate care pot fi luate. De asemenea, discutăm cu partea suedeză, pentru că urmează să preia Preşedinţia de la Cehia şi să analizăm, de asemenea, oportunitatea repunerii pe agenda Consiliului a deciziei de aderare”, a mai afirmat premierul.  

Potrivit acestuia, ”în acest moment se discută la nivelul Ministerului de Externe şi cu instituţiile europene care ar putea fi soluţiile şi demersurile care să ducă la o decizie favorabilă, altfel, să repunem pe agendă subiectul”.  

”În condiţiile în care Austria îşi menţine decizia politică de a nu fi de acord cu aderarea României, nu cred că este oportun să înaintăm un termen faţă de care să ne raportăm”, a mai afirmat Ciucă.  

Premierul a făcut apel la unitate şi a precizat că nu se caută vinovaţi în interior.

”Fac apel în continuare la tot ceea ce înseamnă o abordare decentă şi unitară pentru demersurile pe care urmează să le facem, în momentul în care afirmăm că s-au luat toate măsurile, s-au făcut toate demersurile pentru a putea să îndeplinim acest deziderat, nu căutăm vinovaţi în interior pentru că nu facem altceva decât să dăm satisfacţie celor care s-au opus aderării noastre”, a mai transmis premierul. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button