Politică

Legea AUR pentru înregistrarea video și arhivarea ședințelor de consiliu local și județean a fost definitiv respinsă de majoritatea PSD și PNL

Legea AUR pentru înregistrarea video și arhivarea ședințelor de consiliu local și județean a fost definitiv respinsă de majoritatea PSD și PNL.

Este vorba despre transparența activității aleșilor locali și județeni, desprinși să facă combinații în spatele ușilor închise, mai ales atunci când dispun de majoritate.

Este vorba despre un proiecte de lege prin care autoritățile locale și județene erau obligate ca să înregistreze oficiale fiecare ședință de consiliu local sau județean. Imaginile video și audio urmau să fie apoi puse pe pagina instituției sub forma unei arhive.

Deși legea era una foarte bună și nu presupunea costuri extraordinar de mari, parlamentul României a respins proiectul de lege fără nici o justificare. Sigur că nu se dorește transparentizarea activității autorităților locale și județene.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button