Politică

Cristian Terheş: UE a devenit doar o junglă unde state cu apucături imperiale vor să subjuge ţările din Estul Europei

Europarlamentarul Chris Terheş scrie, pe Facebook, în contextul tensiunilor cu Austria, că „UE nu mai are nimic de-a face cu principiile părinţilor fondatori, gen solidaritate, respect etc., ci a devenit efectiv o junglă, unde state cu apucături imperiale vor să subjuge ţările din Estul Europei” şi să le golească de resurse, exact cum înainte marile imperii exploatau fără milă ţările vasale.

Iată ce scrie Terheş:

„Pentru a obtine un vot favorabil intrarii in Schegen, in acest moment Romania, prin Iohannis si Ciuca, si PNL (ca partid din PPE) au de facut azi, 08.12.2022, urmatoarele:

1. Comunicat de indata Comisiei Europene, Consiliului si tuturor statelor din UE ca Romania va face VETO in Consiliu pana nu intram in Schegen. Asta deja a anuntat si Bulgaria.

2. Pana la ora 11 Iohannis si Ciuca trebuie sa se vada la Cotroceni cu sefii de la ANAF, Protectia Consumatorului si alte autoritati ale statului unde vor primi sarcina clara: de luni dimineata se vor lua la verificat la sange toate firmele cu capital austriac din Romania, existand indicii temeinice de frauda si coruptie. Suntem stat de drept, iar legea trebuie aplicata la sange.

3. PNL trebuie sa solicite excluderea din PPE a austriecilor. PPE a votat o rezolutie care prevede ca va sustine intrarea Romaniei si Bulgariei in Schengen. Daca PPE nu da curs acestei solicitari, atunci pleaca PNL din PPE. Ca partid din Romania nu mai poti face parte dintr-un asemenea partid european, care efectiv e inamic pe fata al Romaniei.

Intrarea Romaniei in Schegen nu e un „merit” pe care trebuie sa-l cerseasca, ci un „drept” pe care si l-a castigat, dar trebuie sa-l afirme.

Unii comentatori si oameni politici explica doct cum Romania „merita” sa fie primita in Schengen pentru ca…, venind cu argumene in acest sens. Abordarea este gresita, pentru ca pune Romania in pozitia de a cersi aceasta intrare, justificandu-si meritele.

Intrarea Romaniei in Schengen, insa, e un DREPT pe care Romania si l-a castigat. Toate conditiile pentru a fi castigat acest drept au fost indeplinite nu de azi, de ieri, ci de 11 ani.

Or, DREPTURILE NU SE DISCUTA, SE AFIRMA! Asta au spus si memorandistii transilvaneni cand au fost acuzati, judecati si condamnati in 1894 pentru ca au cerut de la imparatul austro-ungar drepturi pentru romanii din Transilvania.

Tot acest scandal privind impotrivirea publica a Olandei, Suediei sau Austriei (inainte era si Franta si Germania) ca Romania sa intre in Schengen va demonstreaza ca UE nu mai are nimic de-a face cu principiile parintilor fondatori, gen solidaritate, respect etc., ci ca UE a devenit efectiv o jungla, unde state cu apucaturi imperiale vor sa subjuge Estul Europei.

A venit timpul ca Romania sa-si afirme/exercite drepturile pe care le are si sa aiba toleranta zero fata de statele care ii incalca drepturile.

Am spus de cateva zile ca Austria se opune intrarii Romaniei in Schengen pentru ca cere la schimb gazul din Marea Neagra. Acum e confirmata informatia din mai multe surse oficiale.

Dupa vot va voi spune mai multe. Sper ca cei abilitati din Romania sa reuseasca o victorie pe ultimii metri.

Ce vedeti insa ca s-a intamplat in aceasta perioada cu intrarea Romaniei in Schengen va demonstreaza ca, de fapt, drepturile Romaniei si ale romanilor sunt sistematic incalcate de 11 ani, in scop de santaj, sub pretextul ca nu e suficient de mult „reformata” justitia. Totul, in fapt, era despre cum sa fim jefuiti mai mult, iar alte state sa-si protejeze interesele pe spatele nostru.

Aceste tari ostile Romaniei si romanilor nu ar fi reusit in toti acesti ani daca nu s-ar fi bazat pe tradatori ca si Catalin Predoiu, Robert Cazanciuc si altii.

Indiferent de rezultat, sper ca v-ati convins acum de ce avem nevoie de patrioti si nu tradatori in functii publice! Romania nu va fi respectata decat atunci cand va avea oameni politici care lucreaza DOAR in folosul tarii si al romanilor!”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button