Politică

Cristian Terheș: Când se împart banii de la UE, Austria și Olanda nu mai sunt solidare. Refuzul aderării României la Spațiul Schengen este un abuz

Europarlamentarul Cristian Terheș susține că refuzul aderării României la spațiul Schengen este un abuz din partea Austriei și Olandei deoarece îndeplinim condițiile tehnice de 11 ani. Cristian Terheș acuză Austria de ipocrizie pe tema migrației deoarece România nu se află pe ruta balcanică.

„Ca o completare la chestiunea impactului economic pe care refuzul de intrarea României în Schengen îl va avea, aș adăuga că acest refuz, mai ales al Austriei, va avea un impact negativ și asupra proiectului european. În momentul în care acest proiect a fost creat, s-a pornit de la ideea unității în diversitate, unde țări, indiferent de mărime, să cadă de acord, să convină asupra unor lucruri și să facă lucrurile în comun în vederea prosperității tuturor cetățenilor. Așa s-a implementat ideea de pace prin prosperitate. Ori, la ce asistăm, cel puțin în cazul României și Bulgariei, de 11 ani, este faptul că, deși aceste două țări și au îndeplinit absolut toate obligațiile tehnice pentru a intra în Schengen

Am urmat litera și spiritul legii. Că se tot vorbește despre rule of Law – domnia legii.

Aceste țări și cetățenii acestei țări s-au supus legilor date inclusiv de către acest Parlament European și vine acum o țară care spune că va utiliza dreptul de veto sau va veni cu condiționări. Știți ce? Să nu intrăm acum, să intrăm mai încolo. Vom vedea, vom negocia. În contextul în care noi deja îndeplinim condițiile de a intra în Schengen și atunci vin și întreb că am discutat cu o serie de colegi. Mai vorbim noi despre o Europă solidară, ca atunci când e de împărțit banii se vorbesc și de a împărți banii solidar, dar când îi vorba de a se lua banii, să se ia solidari când e vorba de a se redistribui migranții în țările Uniunii Europene, iarăși se vorbește despre solidaritate.

Voi nu vă supărați, dacă suntem solidari la bune, suntem și la alea mai puțin bune. Ori nu poți arunca pe două state responsabilitatea de a proteja granițele estice ale Uniunii Europene. Dar atunci când, când e momentul să se bucure și de drepturile de a fi parte din această uniune, să vină cum e premierul Austriei și să spună nu, domnule, eu mă opun.

Păi de ce? Păi de ce 70.000 de migranți au ajuns până în Austria? Ok, pe ce rută au ajuns? Nu bate apropoul că ar fi ajuns prin România. Dacă vă uitați pe hartă, doar dacă s-ar fi teleportat, migranții respectivi ar fi ajuns din Grecia până în Austria prin România. Pentru că ruta directă nu-i prin România. Ar fi absurd să treacă pe acolo când au atâtea vămi. E momentul, cum am spus, nu doar ca actuala clasă politică din România, ca cetățenii să înțeleagă miza acestei decizii și să spună, cum am zis și înaintașii noștri până aci. De azi înainte e momentul pentru absolut fiecare român să se implice în această acțiune. N-aș zice neapărat de recâștigarea suveranității, pentru că juridic nu am pierdut-o niciodată. Dar spun în acțiunea de exercitare a suveranității pe care o avem, în primul rând pentru că suntem națiune și în al doilea rând pentru că suntem stat independent. Și o să vedeți de aici înainte acțiunile pe care le vom face și pe care sper să aibă un efect răsunător mai mult decât a avut deja în jurul acestor proiecte. Vă așteptăm pe fiecare dintre voi. Mulțumesc!”, a declarat Cristian Terheș.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

 1. Mergeți după fentă, cu această mascaradă, cu admiterea României în spațiul Schengen.
  Mai întâi s-a opus Germania.
  Apoi s-a opus Franța.
  Apoi s-a opus Olanda (regatul unit al țărilor de jos).
  Acum Austria.
  La următoarea adunare de aprobare a intrării noastre în spațiul Schengen se va opune un alt stat.
  Aici este fenta.
  Rând pe rând se vor opune alte state până ce vor obține de la noi, statul român statutul de colonie fără niciun fel de drept.
  Statele respective care s-au opus până acum nu au făcut-o de capul lor. Au făcut-o la solicitarea consiliului European prin acel organism numit JAI.
  Iar UE primește ordine direct de la partenerul nostru strategic, USA.
  USA dorește ca noi să nu fim membri în spațiu Schengen.
  Pentru că USA mai are condiții de impus României. USA va impune noi condiții iar noi le vom accepta pentru că actuala clasă politică primește ordine în plic de la partenerul strategic USA. Acesta este rostul acestei clase politice care ne conduce. Să execute toate ordinele pe care le primește de la partenerul nostru strategic.
  Încă nu am aflat dacă vreunul din cele două state care mai erau pe lista de așteptare, Croația și Bulgaria au primit acceptul aderării la spațiu Schengen.
  Credeți că acești conducători politici care ne guvernează – actualii trădători ai Românii – vor crâcni în vreun fel la mizeria la care noi ca stat am fost supuși?
  Nu că nu ar avea cum să răspundă.
  Nu că nu ar exista modalități de a ne face auziți.
  Dar nu o vor face.
  Dulapul de la Cotroceni deabia așteaptă un post cald, ca celălalt trădător, Geoană, mâna a doua la NATO, pentru atunci când în România nu va mai da nimeni o ceapă degerată pe el.
  Probabil că ceilalți politicieni trădători au primit promisiuni pentru posturi bine plătite în afara țării ori în țară atunci când nu vor mai putea să cumpere voturile românilor.
  Oare ce ne va mai cere unchiul Sam ca și condiție de aderare la spațiul Schengen?
  Să intrăm în război?
  Mă gândesc că nu sunt atât de nebuni să ne pună să declarăm război Rusiei pentru că asta ar implica și NATO. Iar cum USA este pionul principal în NATO, iar cetățenii americani nu își doresc ca să mai moară, pentru interesele altora, în acest caz interesul UE, cine credeți că va fi statul membru NATO sacrificat?
  Polonia?
  Bulgaria?
  Ungaria?
  Statele Baltice?
  România?
  Cine își dorește ca să aibă ca o decorație, atârnată de gât, aderarea la spațiul Schengen?
  Dulapul de la Cotroceni.
  Așa că într-o bună zi, până ce îi va expira mandatul dulapului, ne vor primi.
  Dar cu ce sacrificii?
  Vom mai putea suporta toate aceste sacrificii impuse de partenerul strategic, USA prin trădătorul de la Cotroceni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button