Opinii

Tudor Chirilă: Cu capul plecat, ca în fotografia cu Klaus Iohannis, Ligia Deca spune că nu mai e nevoie de 6% din PIB pentru educație

Reacții de sancționare a Guvernului Ciucă, după ce executivul a propus pentru educație cel mai mic buget din istoria recentă (2,1% din PIB) în timpul mandatului de ministru al educației deținut chiar de coordonatoarea proiectului prezidențial România educată, Ligia Deca. “Cu capul plecat, ca în fotografia cu Klaus Iohannis, Ligia Deca (Ministerul Educației – România) spune ce i se spune să spună: că nu mai e nevoie de 6% din PIB pentru educație”, scrie Tudor Chirilă.

“Nu vă asteptați la nicio schimbare în educație până în 2024: vin alegerile. Plătesc copiii noștri. Dar nu acum, ci mai încolo, toată viața“, spune actorul și muzicianul Tudor Chirilă, angajat în susținerea unei schimbări a sistemului educațional.

Cunoscutul artist face referire la recenta schimbare radicală de opinie a ministrului educației, Ligia Deca, în ce privește bugetul educației. Dacă în 2013 spunea că 6% din PIB pentru educație este „singura șansă pentru o democrație funcțională” („Aș vrea să susțin ideea de 6% pentru educație și campania asociata acesteia, pentru că, din punctul meu de vedere, educația este singura șansă pentru a avea o democrație funcțională” – spunea Deca în urmă cu 9 ani), acum Ministerul Finanțelor din guvernul din care Deca face parte ca ministru al Educației propune alocarea a 2,1% din PIB Educației pentru anul 2023.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button