Politică

Surse: Decizia privind votul Austriei a fost luată. România NU va fi primită în Schengen

Guvernul de la Viena a decis să refuze aderarea României la Spațiul Schengen, transmit surse guvernamentale din Austria pentru 60m.ro. Nu au avut cu cine să negocieze. Diplomația română în frunte cu Bogdan Aurescu și Klaus Iohannis se pot înscrie ușor într-un episod de cascadorii râsului.

Ambasadorul României la Viena, Emil Hurezeanu, îi trimite o scrisoare deschisă președintelui Austriei în penultima zi deși acesta din urmă nu are nici o atribuție pe tema Schengen. Domnul Hurezeanu se ocupă îndeosebi cu angajarea escortelor de pe plaiuri mioritice prin ambasadă și consulatele României din Austria. Cam la asta se rezumă diplomația română în zilele noastre.

De Aurescu ce se poate spune – o nulitate absolută…

Ministrul de Interne, Lucian Bode, este responsabil pentru devalizarea Fondului de Securitate Internă al MAI, la fel ca și predecesorii săi, de la Vasile Blaga încoace. Nici serviciile trădătoare de țară nu sunt mai curate. La fel, s-au îndestulat și ele cu banii nerambursabili de la Comisia Europeană din Fondurile de Securitate Internă. Generalii lui Iohannis din CSAT, niște bese-n cizme cu creierul în rezervă, au binecuvântat jafurile instituțiilor ce aveau ca sarcină protecția frontierelor de stat, astfel au periclitat șansele noastre de aderare la Spațiul Schengen.

Asta e România lucrului bine făcut. Mulțumim, Klaus Iohannis!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button