Știrile 60m.RO

Ringo Dămureanu (AUR): majorarea pensiilor cu doar 12,5%, o nouă palmă dată celor care au muncit. Deputatul prezintă soluții

Deputatul AUR Ringo Dămureanu a expus, într-o conferință de presă, o serie de probleme cu care se confruntă românii la ora actuală, prezentând și soluții, prin proiectele legislative depuse, pentru a sprijini societatea. Printre subiectele abordate s-a numărat necesitatea investițiilor în infrastructura rutieră din județul Dolj, situația școlilor și a unităților medicale, dar și activitatea singurului parlamentar AUR ales în zona de sud-vest a României, precum și majorarea pensiilor publice.

De 30 de ani țăranii nu sunt susținuți cu măsuri active. Am avut cândva Banca Agricolă, dar s-a desființat, fiind preluată de Raiffeisen. Astfel, Alianța pentru Unirea Românilor a depus un proiect de lege privind înființarea unei Bănci Agricole cu capital 100% de stat, care nu v-a face altceva decât să sprijine țăranii – să cumpere utilaje, să dezvolte proiecte și agricultura românească. Vom susține inițiativele private și producătorii autohtoni”, a declarat deputatul AUR Ringo Dămureanu.

Totodată, Vicepreşedintele AUR Ringo Dămureanu, preşedintele Comisiei pentru Constituţionalitate din Camera Deputaţilor, a declarat, că majorarea pensiilor publice cu doar 12,5%, cum a stabilit actuala guvernare PNL-PSD-UDMR, reprezintă “o nouă palmă dată celor care au muncit”.

Majorarea pensiilor publice cu doar 12,5% stabilită de actuala guvernare PNL-PSD-UDMR nu reprezintă altceva decât o nouă palmă dată celor care au muncit să ridice o ţară, iar acum nu-şi primesc respectul cuvenit. AUR a depus în Parlament două proiecte de lege care prevăd corelarea salariului minim şi a pensiei minime cu valoarea coşului minim de consum, prin calcularea coşului de bunuri şi servicii la preţuri reale. Banii necesari ar veni din impozitarea drastică a părţii necontributive a pensiilor speciale şi eliminarea finanţării de la bugetul de stat a partidelor politice parlamentare“, a spus Dămureanu în conferinţa de presă susţinută la Craiova.

Potrivit deputatului AUR de Dolj, majoritatea parlamentară, împreună cu USR, a votat la Comisia de muncă din Senat împotriva proiectului de lege propus de AUR, referitor la majorarea pensiilor, care prevede ca pensia minimă să fie corelată direct cu valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent pentru o persoană adultă, de 2.818 lei, creşterea urmând să aibă loc gradual în următorii 3 ani.

În vreme ce Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii arată că pentru un trai decent coşul minim de consum este de 3.275 de lei, milioane de români au salarii absolut mizerabile şi peste 1 milion de români au pensii de 1.000 lei“, a mai afirmat Dămureanu.

Conferința de presă poate fi urmărită aici:

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button