Politică

Prăbușirea regimului Iohannis: Aderarea la Schengen a picat

Regimul Iohannis se prăbușește sub propria incompetență. Austria a decis să nu primească România în Schengen. România va cere un vot în privința aderării la Schengen mâine, susțin surse din coaliția de guvernare.

„Rămânem ferm implicați și angajați în negocieri. Negociem până în ultimul moment, Austria este complet izolată la nivel european și vom continua toate demersurile posibile pe care le putem face”, au declarat surse guvernamentale.

Surse din Coaliție susțin că Austria face în continuare presiuni ca aderarea României și Bulgariei să nu se afle mâine pe ordinea de zi. Ieri, cancelarul Olaf Sholz a transmis Austriei să își explice poziția sau să dea un vot pentru aderarea României la Schengen. 

Potrivit surselor citate, se lucrează la decuplarea dosarului României de Bulgaria. Europarlamentarii au declarat public că folosesc toate argumentele pentru a ajunge la vot și pentru a convinge Austria, demontând argumentele cu care vine Viena, principalul fiind migranții. Dacă România nu primește mâine un vot pozitiv, s-ar putea să nu se țină cont de el, iar votul să fie la Consiliul European între 14 și 16 decembrie.  

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, că Austria se opune integrării României în Spațiul Schengen. El a făcut declarațiile la Summit-ul UE-Balcanii de Vest, de la Tirana. Declarația vine la o zi după ce ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost la Viena, unde s-a întâlnit cu ministrul de Interne Gerhart Karner. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button