Politică

Dan Tănasă(AUR): De Ziua Națională, UDMR a dovedit încă o dată că este un dușman al României

Zilele trecute s-au împlinit trei ani de la înființarea Partidului Alianța pentru Uniunea Românilor. Primii trei ani ai proiectului politic de succes a avut, de asemenea. Ieri s au împlinit doi ani de când Alianța pentru Unirea Românilor a intrat în Parlamentul României. Primii doi ani ai proiectului de succes parlamentar Alianța pentru Uniunea Românilor. Știu că foarte mulți au prevăzut dispariția acestei formațiuni politice, însă am dovedit faptul că AUR nu este un partid politic, ci au este o mișcare de renaștere națională. În acești doi ani ne am ținut promisiunile pe care le am făcut românilor. Am fost singura formațiune politică care, în timpul pandemiei așa zisei pandemii, s-a situat de partea drepturilor fundamentale ale omului și de partea Constituției.

Am fost singura formațiune politică din Parlamentul României echilibrată, care a făcut în permanență apel la echilibru, la drepturile omului și la Constituție. Ne-am ținut promisiunile față de români în ceea ce privește faptul că AUR nu a cheltuit niciun leu din subvenția pe care o încasează pentru mașini de partid, sedii, amante și presă, așa cum fac în prezent toate celelalte formațiuni politice. De asemenea, AUR și-a asumat în mod public, răspicat, chiar și printr-un document pe care l-a trecut zilele trecute, pe 2 decembrie, printr-un congres național că va pune pe roate o caravană mobilă în toată țara, o caravană medicală mobilă în toată țara. Așa cum am promis românilor, banii din subvenția pe care AUR o încasează se va reîntoarce la români prin intermediul acestei caravane medicale mobile.

De asemenea, AUR și-a menținut promisiunea făcută în campania electorală de a da voce în Parlamentul României proiectului de reunire cu Basarabia. Basarabia este România. Dacă până acum, timp de peste 15 ani, am spus lucrul acesta peste tot prin țară pe unde am mers, iată că în ultimii doi ani am spus acest lucru de la tribuna Parlamentului României. Considerăm că, istoric și real vorbind, Republica Moldova este o construcție artificială de tip stalinist și, din păcate, nu putem tolera la nesfârșit acest mod în care Bucureștiul alimentează oligarhia de la Chișinău. Practic sprijină un al doilea stat românesc. Este un moment propice pentru reunire, o reîntoarcere a Basarabiei la patria mamă.

De asemenea, pentru că este prima conferință de presă după incidentele din plenul Parlamentului de la ședința solemnă dedicată Zilei Naționale a României, considerăm că discursul celor de la UDMR reprezintă o insultă la adresa națiunii române. Acel discurs susținut de liderul deputaților UDMR este complet inacceptabil, pentru că aruncă o serie întreagă de teme revizioniste maghiare. Considerăm că, din păcate, parlamentarii UDMR nu au înțeles nici acum, la 32 de ani de când se află în Parlamentul României, nu au înțeles că sunt cetățeni și demnitari ai statului român atunci când își încasează salariile. Parlamentarii UDMR sunt demnitari ai statului român atunci când trebuie să manifeste minim respect față de simbolurile naționale.

Parlamentarii UDMR sunt de fapt etnici maghiari, cetățeni ai Ungariei, o chestiune cu care nu putem fi niciodată de acord. Această dublă măsură trădează mai degrabă o situație schizofrenică în ceea ce-i privește pe parlamentarii UDMR și nu putem tolera o astfel de situație. Am ales să respectăm caracterul solemn al ședinței plenului comun al Camerelor și am părăsit sala la acest discurs pe care îl considerăm inacceptabil al parlamentarilor UDMR. De asemenea, s-au întâmplat două chestiuni foarte grave: opoziția nu a fost invitată de către președintele Iohannis la manifestările dedicate Zilei Naționale. Or, acest lucru este complet inacceptabil. Opoziția reprezintă parlamentari aleși în mod liber și democrat de către cetățenii României. Ei nu au fost parașutați în Parlament, iar gestul președintelui de a refuza să-i invite la Ziua Națională, la manifestările de carte Ziua Națională reprezintă o un semn al micimii celui care ocupă vremelnic postul de președinte al României.

De asemenea, după cum ne-am obișnuit, UDMR nu a participat, deși a fost invitat la manifestările dedicate Zilei Naționale. Nu a participat, dovedind încă o dată dispreț față de simbolurile naționale, față de istoria românilor. O chestiune cu care, repet, nu putem fi de acord, din punctul nostru de vedere. UDMR a dovedit încă o dată că este un dușman al României, pentru că cei care acționează împotriva ordinii constituționale sunt, fără doar și poate, cei care neagă caracterul de stat național unitar al României. Sunt dușmanii României și trebuie tratați ca atare, ca niște dușmani ai României. Mulțumesc!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button