JUSTIȚIE

Crin Bologa, șeful care a îngropat DNA, caută sprijin în SUA pentru un nou mandat

Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie (9 decembrie), procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Crin Bologa, va efectua o vizită la Washington, în perioada 8-9 decembrie 2022, la iniţiativa Ambasadei României în SUA, anunţă ambasada miercuri.

Mandatul de 3 ani al lui Crin Bologa la DNA expiră în februarie 2023. Ajuns în fruntea anticorupției din calitatea de procuror obscur în Sălaj, Bologa speră la un nou mandat de șef DNA, însă ministrul Cătălin Predoiu ezită deocamdată să-i facă o evaluare publică.

Cu această ocazie, procurorul şef al DNA va susţine, vineri, 9 decembrie 2022, o prezentare şi va participa la o discuţie privind eforturile şi experienţa României în organizarea luptei anticorupţie şi consolidarea statului de drept. Evenimentul intitulat “Romania’s Democracy Agenda: Fighting Corruption, Strengthening the Rule of Law” are loc la invitaţia prestigiosului Institut Hudson din capitala americană, şi va putea fi urmărit inclusiv online.

Procurorul şef al DNA va avea de asemenea întâlniri cu oficiali americani din cadrul Departamentului de Justiţie al SUA, al Departamentului de Stat, precum şi cu alţi profesionişti din mediile guvernamentale, de expertiză şi de analiză americane, specializate în domeniul anticorupţiei.

„Prezenţa procurorului şef al DNA la Washington oferă ocazia, la două decenii de la crearea parchetului românesc anticorupţie, punerii în prim-planul agendei Parteneriatului Strategic româno-american a dimensiunii de cooperare în domeniul luptei anticorupţie şi consolidării statului de drept – dimensiune fundamentală a acestei relaţii construită pe valori democratice comune”, precizează Ambasada României în SUA.

Vizita magistratului face parte din ampla serie de evenimente organizate de Ambasada României în SUA pentru marcarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic între România şi Statele Unite.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button