Politică

Claudiu Târziu(AUR): Sunt semne cum că nu o să fim primiți în Schengen. În cazul unui eșec se cuvine demisia Guvernului și alegeri anticipate

Președintele CNC al AUR, Claudiu Târziu, a declarat într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului că se prefigurează un eșec în dosarul privind aderarea României la spațiul Schengen. Dacă votul din Consiliul JAI va fi unul negativ, liderul AUR cere voalat demisia Guvernului și organizarea de alegeri anticipate.

„Vom începe cu cel mai fierbinte și mai important subiect al acestor zile. Nu este doar al acestor zile, dar acum se va lua o decizie. Mai precis, mâine. Știți foarte bine că subiectul aderării României la spațiul Schengen va fi pus pe masa Consiliului pentru Justiție și Afaceri Interne și deja am fost anunțați că Austria se va opune. Am fost preveniți asupra acestei poziții atât de cancelarul Austriei, cât și de ministrul de Interne. Pretextul este că prin România sau din România există fluxuri masive de imigranți ilegali. În mod evident, e doar un pretext și e un pretext, din punctul nostru de vedere, rușinos, venind de la înălțimea unor responsabili atât de importanți ai statului austriac. De foarte mulți ani, România îndeplinește toate criteriile necesare pentru aderarea la spațiul Schengen. Asta au recunoscut o, într un fel sau altul, cam toate autoritățile relevante europene până azi.

Dar iată că austriecii au găsit de cuviință să ne arunce acest motiv în față pentru opoziția lor. Această poziție este cu atât mai surprinzătoare cu cât între ministrul de interne român, domnul Bode, și ministrul de interne austriac au existat două întâlniri în în perioada cea mai recentă, prima. Acum două săptămâni și a doua acum două zile, în care, chipurile, oficialul român a încercat să obțină de la oficialul austriac un acord să îl înduplece. Cu alte cuvinte, lasă că nu știu cât a reușit domnul Bode să slujească interesul statului român, cât este de capabil pentru astfel de negocieri. Dar sunt curios dacă i s a spus acest motiv în cele două întâlniri și dacă dânsul a încercat să combată această minciună prin date oficiale ale guvernului român.”, a declarat Claudiu Târziu.

Datele privind migrația ilegală ar fi ținute la secret de Guvernul Ciucă-Ciolacu susține senatorul AUR, Claudiu Târziu.

„Ar trebui să fie făcute publice aceste date oficiale, în sensul că am vrea să știm și noi. Există imigranți ilegali din România sau care tranzitează România? Care este numărul lor? În ce perioadă s-a petrecut migrația asta și cum a fost posibilă, în condițiile în care, încă o dată, autoritățile române, dar și autoritățile europene au spus în mod repetat că România îndeplinește criteriile tehnice. Deci suntem capabili să păzim granițele? Cu alte cuvinte, la cum deodată observăm că nu suntem capabili să facem lucrul ăsta. În funcție de rezultatele votului de mâine, ar trebui ca responsabilii români pentru. Asigurarea condițiilor de aderare la Schengen, cât și pentru negocierile așa zise purtate cu diverși oficiali străini. Să își asume răspunderea și. Dacă este cazul să fim respinși. Chiar să demisioneze din funcție. Ca semn al unei recunoașteri a incompetenței și a impotenței lor politice. Însă să nu ne grăbim. Mai așteptăm votul de mâine.

Nu cred că oficialii austrieci ar fi lansat vestea acestei opoziții dacă nu aveau de gând să o susțină. Dar cine știe, poate că noaptea este sfetnic bun și vor reveni la sentimente mai bune, având în vedere că interesele lor în România sunt mari și că le au fost satisfăcute cu asupra de măsură de către cei care s-au perindat la guvernare în ultimii 30 de ani. Pentru acest subiect. Atât am avut de comunicat. Vom reveni cu siguranță asupra lui mâine, în condițiile în care vom ști votul. Vă mulțumesc.”, a mai spus președintele CNC al AUR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button