Internațional

Georgia Meloni declară război „banilor electronici”: Numerarul trebuie să fie REGELE!

Premierul Italiei, Giorgia Meloni a declarat recent că „Numerarul trebuie să fie regele” în privința schimburilor comerciale, informează The Times.

Declarația acesteia vine în contextul în care, în momentul de față se lucrează la planul bugetar al Italiei pentru următorul an. Între noile prevederi se află și o regulă care permite vânzătorilor să refuze cardurile și să ceară plată în numerar pentru produsele ce valorează maxim 60 de euro. Amintim că, până acum, regula era valabilă în cazul cumpărăturilor ce valorau cel mult 30 de euro. De asemenea, o nouă regulă precizează posibilitatea de a vinde și cumpăra cu numărar bunuri cu valoarea cuprinsă între 1000 și 5000 de euro.

Georgia Meloni are o justificare interesantă în ceea ce privește susținerea bancnotelor în raport cu cardurile. Aceasta a precizat în Parlamentul Italiei că „Singura monedă legală în Italia și Europa sunt bancnotele emise de Banca Centrală Europeană. Banii electronici nu au curs legal”.

Inițiativa guvernului de dreapta condus de Giorgia Meloni este una interesantă, care vine în contra curentului general, globalizant, de trecere de la tranzacții cu bani fizici, la operațiuni economice care să aibă în prim plan cardurile.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button