Social

Alertă la vama Siret, în plin scandal Schengen: TNT descoperit într-un microbuz și un cartuș pentru mitraliera AK74

Vameșii de la Siret au descoperit într-un microbuz care intra în țară o bucată de TNT cu inscripție în limba slavonă, 3 fiole cu morfină și un cartuș pentru pistolul mitralieră AK74. Cei trei pasageri erau îmbrăcați cu haine militare și aveau pașapoarte emise în Spania.

„Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret – Direcția Regională Vamală Iași, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, aflat pe sensul de intrare în țară, au identificat următoarele bunuri ascunse, în vederea sustragerii acestora de la vămuire: 1 bucată calup de formă paralelipipedică din material solid, cu o parte lipsă, suspicionată a fi TNT, cu inscripție în limba slavonă, cu orificiu circular în zona mediană, fără mijloace de inițiere, cu dimensiunile 10/5/5,5 cm, o bucată cutie cu 3 fiole cu substanță lichidă cu inscripția morfină, soluție injectabilă, 10mg/ml, de 1 ml, precum și o bucată cartuș letal calibru 5,45/39 mm – pentru pistolul mitralieră AK74”, anunță Autoritatea Vamală Română, relatează Mediafax.

Vameșii anunță că bunurile au fost reținute de la trei persoane, echipate în haine militare, având pașapoarte emise în Spania.

Bunurile au fost predate organelor de cercetare competente, în vederea continuării cercetărilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button