Internațional

Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate în urma escaladării războiului

Consiliul Suprem de Securitate (CSS) va discuta în această sâmbătă ultimele evoluții de securitate din regiune.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru 24 septembrie ședința CSS. Membrii Consiliului vor discuta despre securitatea regională în contextul războiului din Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri mobilizarea parţială în Rusia, potrivit BBC. Putin a avertizat că Rusia va folosi toate mijloacele pe care le are la îndemână, adăugând că aceia care încearcă să utilizeze şantajul nuclear împotriva Rusiei vor descoperi că lucrurile se pot întoarce împotriva lor. „Nu blufez”, a spus el.

 ”A fost utilizat şi şantajul nuclear. Vorbim nu doar despre bombardarea centralei nucleare Zaporojie – încurajată de Occident – ​​care ameninţă să provoace o catastrofă nucleară, ci şi despre declaraţiile unor înalţi reprezentanţi ai ţărilor NATO despre posibilitatea şi permisiunea utilizării armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei. : arme nucleare.

Aş vrea să reamintesc celor care fac astfel de afirmaţii despre Rusia că ţara noastră deţine şi diverse mijloace de distrugere, iar în unele cazuri sunt mai moderne decât cele ale ţărilor NATO. Când integritatea teritorială a ţării noastre va fi ameninţată, noi, cu siguranţă, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie pentru a proteja Rusia şi poporul nostru.

Acesta nu este un bluff. Iar cei care încearcă să ne şantajeze cu arme nucleare ar trebui să ştie că lucrurile se pot întoarce împotriva lor”, a declarat Vladimir Putin.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button