Politică

Mașinile de sute de mii de dolari ale consilierului lui Zelenski. Procurorii de la Kiev îi anchetează pe jurnaliști

Ukrayinska Pravda a publicat o anchetă jurnalistică despre șeful adjunct al Administrației Prezidențiale a lui Volodomir Zelenski, Kirill Timoșenko, care conduce o nouă mașină electrică Porsche, în valoare de aproximativ 100 de mii de dolari.

Poliția ucraineană a anunțat sâmbătă că a deschis o anchetă pentru că ziarul a folosit în anchetă capturi de pe camerele de supraveghere.

Jurnaliștii publicației au relatat că, judecând după traseul mașinii și fotografiile de pe rețelele sociale ale lui Timoșenko, oficialul locuiește într-un cartier de lux de lângă Kiev, pe care publicația îl numește „principalul așezământ al milionarilor ucraineni”.

În octombrie, jurnaliştii unei alte publicaţii ucrainene au publicat o altă anchetă despre Timoşenko şi maşinile sale. Apoi s-a raportat că oficialul folosește un SUV în călătoriile de afaceri, transferat la American General Motors pentru nevoi umanitare.

După ce au analizat fotografiile și videoclipurile publicate de Timoșenko, jurnaliștii ucraineni au observat acolo un Chevrolet Tahoe negru. Un lot de 50 de astfel de SUV-uri a fost predat Ucrainei de gigantul auto american General Motors în primăvară.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button