Internațional

Rusia pregătește încercuirea orașului Bahmut, punct strategic în Donbas

Serviciile britanice de informaţii militare afirmă că este posibil ca forţele ruse să încercuiască oraşul estic ucrainean Bahmut (regiunea Donețk), cu o înaintare tactică spre nord şi sud, conform BBC, citat de Rador.

Capturarea oraşului Bahmut ar fi mai mult simbolică, însă ar putea permite Rusiei să ameninţe Kramatorsk şi Sloviansk – cele mai mari două oraşe din regiunea Doneţk, aflate sub controlul Ucrainei.

Consilierul şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, Mihailo Podoliak, spune că Kremlinul își îngroapă mii de militari lângă Bahmut pentru a-și dovedi „capabilităţile”, însă, în realitate, nu poate face nimic.

„Bahmut. Lângă orașul care nu are nicio semnificație strategică pentru mersul războiului, Kremlinul îngroapă mii de mobilizați, deţinuţi, mercenari și militari. Totul pentru a-şi dovedi că ‘mai poate face ceva’. Nu, nu puteţi. Uitaţi de Bahmut. Începeți să vă pregătiți pentru Ialta – Tribunalul de la Ialta” – a scris consilierul pe Twitter.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button