Internațional

Președintele Bulgariei: În loc de solidaritate europeană, primim cinism

Guvernul olandez a decis oficial, vineri seară, 2 decembrie, că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar că va bloca Bulgaria, pentru că această ţară nu întruneşte condiţiile necesare. În acest context, preşedintele bulgar, Rumen Radev, a reacționat.

„În loc de solidaritate europeană, Bulgaria primeşte cinism!”, a scris şeful statului bulgar pe Facebook, potrivit agenției Rador. Radev a amintit de cei trei poliţişti bulgari care şi-au pierdut viaţa în timp ce asigurau paza frontierei externe a Uniunii Europene.

„Prim-ministrul Ţărilor de Jos, Mark Rutte, a sugerat într-un mod inadmisibil că această frontieră ar putea fi trecută contra sumei de 50 de euro”, a adăugat preşedintele Bulgariei.

La şedinţa desfăşurată vineri seară, 2 decembrie, guvernul olandez a analizat posibila extindere a spaţiului Schengen inclusă pe agenda reuniunii Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 8 decembrie, analiză în urma căreia a hotărât să-şi dea acordul numai pentru admiterea României şi a Croaţiei, a informat Agerpres.

Ministrul olandez de externe, Wopke Hoekstra, a declarat că „încă este prea devreme” pentru a accepta aderarea Bulgariei, iar Olanda va face o nouă evaluare numai când se va dovedi că Bulgaria este „un stat constituţional capabil să combată corupţia şi criminalitatea organizată”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button