Internațional

Naţionalele care nu mai puteau, la Mondialul de fotbal din Qatar, de grija „curcubeului”, eliminate din primul tur

Germania, Țara Galilor și Danemarca au fost eliminate încă din faza grupelor a Cupei Mondiale 2022 din Qatar, după ultima etapă a competiției, desfășurate duminică 1 decembrie.

Germania, una dintre favoritele la câștigarea competiției, a plecat acasă fiind eliminată de către Japonia.  Nemții au reușit doar o victorie chinuită, în fața ultimei clasate din Grupa E, Costa Rica.

În Grupa B, Țara Galilor s-a făcut de râs, terminând pe ultimul loc, cu doar un punct în trei meciuri. Aceeași soartă a avut-o și Danemarca, în grupa D.

De remarcat este că Germania, Danemarca și Țara Galilor au fost trei dintre cele mai „woke” naționale prezente în Qatar. Germania a protestat pentru că nu a avut voie să promoveze LGBT, înaintea meciului cu Japonia.

Țara Galilor a fost și ea foarte activă şi activistă dar nu pe teren, fiind unul dintre cei mai înverșunați critici ai țării organizatoare, Qatar, pe același motiv de interdicție a promovării LGBT pe terenul de joc.

Danemarca a mers chiar un pas mai departe, amenințând, voalat, cu părăsirea federației internaționale de fotbal (FIFA) din cauza faptului că organizația a cerut membrilor să respecte legile din Qatar, țara organizatoare.

Singurele naționale woke rămase în competiție sunt Anglia și SUA. Englezii sunt singurii fotbaliști care îngenunchează înaintea partidelor.

Federația din Statele Unite a schimbat – doar online – culorile de pe emblema țării pentru a fi „alături de comunitatea LGBT”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button