Știrile 60m.RO

Români umiliți de Poliție pe stradă, la Viena. Le-au cerut și bonurile de la cumpărături

O familie de români care a mers la Viena să vadă târgurile de Crăciun a fost controlată „la sânge” de poliția austriacă, lângă parcul de distracții Prater. Le-au verificat până și chitanțele de la hainele pe care le cumpăraseră.

Marius a postat pe un grup de călătorii experiența de care a avut parte în Viena. Bărbatul și familia sa au fost opriți de poliția austriacă și este de părere că totul s-a întâmplat doar pentru că este român.

„Mergeți în Viena să vedeți târgurile de Crăciun și e posibil să… fiți umiliți în stradă de poliția austriacă”, își începe Marius postarea.

Pe scurt, Marius și cele trei persoane cu care era în mașină au fost oprite de poliție în zona parcului de distracții Prater: „Mi s-au cerut actele la control, apoi actele mașinii, apoi m-au pus să le arăt ce am în portbagaj, pe motiv că e cam lăsată mașina (eram patru persoane cu portbagajul plin de bagaje, evident), apoi m-au pus să desfac ÎN STRADĂ fiecare bagaj, fiecare troler, fiecare pungă, mi-au cerut bonurile pentru cumpărăturile care erau cu etichetă pe ele, se strânsese lumea pe stradă să vadă ce se întâmplă, apoi văzând că nu găsesc nimic în neregulă mi-au cerut să le arăt triunghiuri, trusa medicală, vestă reflectorizantă (singurul lucru pe care nu îl aveam).”

„Au chemat întăriri”

Marius povestește că între timp, polițiștii au mai chemat și „întăriri”: încă o mașină și alți polițiști care au verificat din nou bagajele. Apoi le-au luat buletinele și i-au pus să îi urmeze să le cântărească mașina, undeva la periferia Vienei, sub un pod.

„Ne-au cântărit mașina, au văzut că nu depășea masa maximă admisă și apoi ne-au lăsat să plecăm, fără scuze sau altceva. Nu le-a păsat câtuși de puțin când le-am spus ce joburi avem și că nu am venit aici să fur trei haine și o pereche de adidași. Am pierdut cam o oră și jumătate cu controlul ăsta. Acum vă întreb eu: de ce credeți că au făcut asta? Credeți că păream suspecți cu ceva? Vă spun eu de ce: pentru că eram ROMÂNI. Din momentul ăla, ura mea pentru Austria a început să ardă mai tare că soarele”, a încheiat românul.

Camelia susține că a fost vorba despre „exces de zel pe seama românilor, dacă erau nemți sau francezi nu-și mai arătau conștiinciozitatea. Inclusiv în aeroport fac așa. Și asta din cauza acelor români care ne fac de râs, furând și tâlhărind”.

Pfff…din păcate asta așa este… Călătorind cu familia , eu și fetița avem pașaport olandez, tati are pașaport românesc…, oriunde mergem totul e bine până văd pașaportul lui… Zici că are ciumă...”, a confirmat Bia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button