PoliticăRepublica Moldova

Alecu Reniță: Interziceți televiziunile rusești! Sunt tancuri de ocupație!

38,3% dintre participanții la Barometrul Opiniei Publice, realizat de CBS-Research la comanda Institutului de Politici Publice, susțin poziția agresorului în războiul dus de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Alți 17% cred că Rusia apără Republicile populare separatiste din Donbass și Lugansk, iar 15% cred că războiul este ”o operațiune de eliberare a Ucrainei de nazism”, transmite Radio Chișinău.

Fiind întrebați cine are dreptate în acest conflict, cei mai mulți dintre respondenți, 36%, au fost de partea Ucrainei și doar 22% au fost de partea Rusiei, spune directorul executiv al Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie:

„La întrebarea cine credeți că are dreptate în acest conflict, 36% dintre respondenți au ales că Ucraina și 22% cred că Rusia. Așadar, cu 10 la sută mai puțini respondenți au ales că Rusia are dreptate în acest conflict. Răspunsul <nimeni> are un procent de 23 la sută, ceea ce înseamnă că nici Ucraina, nici Rusia nu au dreptate. Alți 12 la sută au spus că nu știu, ceea ce la fel este un procent mare”, spune Arcadie Barbăroșie. 

”Interziceți televiziunile rusești. Sunt tancuri de ocupație!”

Semnatar și votant al Declarației de Independență a R.Moldova față de Rusia, scriitorul și jurnalistul Alecu Reniță a răbufnit, recent, într-un comentariu oferit în exclusivitate pentru Podul.ro, după ce un sondaj recent a arătat că nu mai puțin de 35,2% dintre cetățenii R.Moldova au încredere în criminalul în masă Vladimir Putin, în pofida investițiilor gigantice pe care SUA, România și Uniunea Europeană le-au tot pompat în spațiul dintre Prut și Nistru. Și în contextul în care, iată, războiul Rusiei genocidare a lăsat R.Moldova în frig și în beznă.  

În aceste condiții, Alecu Reniță subliniază că este imperativ necesar ca orice ajutor internațional acordat pentru R.Moldova să fie condiționat de interzicerea și blocarea întregului conținut rusesc din spațiul informațional al R.Moldova:  

”În timp ce SUA, UE și România oferă ajutoare de ordinul sutelor de milioane de euro pentru R.Moldova, în primul rând moldo-ivanilor trântori și gloatelor rusofile, iată cum aceste specimene bat mătănii în fața lui Putin, pe care îl așteaptă să vină să-i ‹elibereze› pe români, americani și europeni. 

În mod urgent, e necesar ca orice ajutor internațional oferit R.Moldova să fie condiționat de închiderea totală a spațiului informațional al R.Moldova dinspre Rusia – lăsați naibii minciunile legate de așa-zisa ortodoxie rusă și de cultura lor, fiindcă ambele sunt instrumente șovine și imperiale, care generează idolatrie pentru criminalii Rusiei în mulțimile ostile libertății și democrației. Televiziunile rusești sunt tancuri de ocupație”. 

Liderul de la Kremlin – criminalul în masă Vladimir Putin – rămâne a fi unul dintre politicienii străini care se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor R.Moldova. Datele au fost prezentate în cadrul Barometrului Socio-Politic, ediția a III-a.

Conform datelor prezentate, pe primul loc s-a clasat președintele României, Klaus Iohannis, susținut de 35,4% din moldoveni.

Pe locul II s-a clasat Putin cu 35,2%, fiind urmat de Emmanuel Macron cu 34,5%. 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este susținut de 30,9%, cancelarul german, Olaf Scholz – de 29,6%, iar președintele SUA, Joe Biden – de 20,9%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1015 de respondenți. Marja de eroare este de +/-3%.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button