Internațional

Hersonul a rămas complet în beznă, după bombardamentele rușilor!

Orașul ucrainean Herson, eliberat recent, a rămas fără alimentare cu energie electrică în urma bombardamentelor intense ale forțelor ruse, a declarat joi guvernatorul regional. Herson, care a îndurat săptămâni întregi fără utilități de bază, cum ar fi apa curentă și electricitatea, și-a recăpătat parțial alimentarea cu energie electrică săptămâna trecută, după ce forțele ucrainene au recucerit orașul. Iaroslav Yanushevych, guvernatorul regiunii Herson, a dat vina pe bombardamentele rusești pentru noua întrerupere a curentului electric și a declarat pe Telegram că lucrătorii din energie intervin pentru a remedia problema, relatează Reuters, conform Mediafax.

După ce au trăit sub ocupație rusă timp de aproape 9 luni, locuitorii din Herson se confruntă acum cu pericolul unor bombardamente regulate în unele părți ale orașului din partea trupelor rusești care s-au retras doar pe partea opusă a râului Dnipro.

Alte orașe ucrainene suferă întreruperi de energie electrică în urma atacurilor aeriene rusești.

Statul Major General ucrainean a declarat că numărul soldaților ruși și al echipamentelor militare a scăzut în Oleshky, un oraș situat nu departe de Herson, pe partea controlată de Rusia a râului Nipru.

„Trupele inamice au fost retrase din anumite zone din regiunea Herson și s-au dispersat în pădure de-a lungul tronsonului autostrăzii Oleshky – Hola Prystan”, se arată în comunicat, referindu-se la o autostradă care este aproximativ paralelă cu râul pe teritoriul deținut de Rusia.

„Cea mai mare parte a trupelor sunt personal mobilizat”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button