Știrile 60m.RO

SUA iau în considerare trimiterea de sisteme Patriot în Ucraina 

Statele Unite iau în considerare trimiterea de baterii Patriot în Ucraina pentru a sprijini capacitățile de apărare aeriană ale țării împotriva atacurilor rusești, a declarat marți un înalt oficial american din domeniul apărării, citat de CNN.

„Toate capacitățile sunt pe masă”, a spus oficialul când a fost întrebat dacă SUA se gândește să trimită în mod special baterii Patriot în Ucraina. „Patriot este una dintre capacitățile de apărare aeriană care este luată în considerare”, a adăugat oficialul.

Sistemul de rachete de apărare aeriană Patriot – este acronimul de la „Phased Array Tracking Radar to Intercept of Target” – este conceput pentru a contracara și distruge rachetele balistice cu rază scurtă de acțiune, avioanele avansate și rachetele de croazieră care se apropie.

Apărarea aeriană a Ucrainei este „prioritatea principală” a SUA, a adăugat oficialul.

„Analizăm toate capacitățile posibile care ar putea ajuta ucrainenii să reziste atacurilor rusești, astfel încât toate capacitățile sunt pe masă și analizăm ce pot face Statele Unite, analizăm ce pot face aliații și partenerii noștri și analizăm combinații de capacități care ar fi utile”, a adăugat oficialul.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button