Știrile 60m.RO

Șeful NATO anunță la București că Putin pierde războiul din Ucraina: Nu mai are muniție!

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat la București că președintele Vladimir Putin „eșuează” în războiul său și, ca urmare, atacurile asupra Ucrainei se vor intensifica.

De la invazia din februarie, el spune că Rusia a cedat teren în jurul Kievului, Harkovului și Hersonului – adăugând că acesta este un „semn de slăbiciune”.

„Acesta este semnul că Rusia eșuează pe câmpul de luptă”, spune el. „Ca răspuns, ei atacă orașe civile pentru că nu sunt capabili să câștige teritoriu și să evite ca Ucraina să elibereze încet-încet tot mai mult teritoriu. Deci, da, ne putem aștepta la mai multe atacuri. Nimeni nu poate spune cu exactitate câte, dar președintele Putin și Rusia au demonstrat dorința de a provoca suferință, la un nivel de brutalitate pe care nu l-am mai văzut în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial. Știm că Rusia nu mai are muniție, de aceea a ajuns la Iran”.

Jens Stoltenberg insistă că aliații Ucrainei au făcut un pas înainte, dar că mai sunt multe de făcut – „atât pentru a ajuta Ucraina să repare infrastructura critică, dar și pentru a aborda atacurile în sine prin furnizarea mai multor sisteme de apărare aeriană”.

El spune că este, de asemenea, important să se asigure „că toate aceste sisteme sunt la standardul NATO și că funcționează, furnizând și piese de schimb și muniție”.

El a adaugat: „Nu este vorba doar de a adăuga mai multe arme, ci de a ne asigura că armele furnizate de aliații NATO pot doborî rachetele și dronele rusești”.

Președintele rus Vladimir Putin încearcă să folosească iarna din Ucraina ca armă de război, a afirmat secretarul general al NATO.

El a declarat că membrii alianței de apărare au livrat generatoare și piese de schimb pentru a ajuta Ucraina să își refacă infrastructura energetică distrusă.

Armata rusă a țintit rețeaua electrică a Ucrainei cu atacuri aeriene timp de săptămâni întregi, lăsând milioane de oameni fie fără electricitate, fie în fața perspectivei unei ierni geroase fără energie electrică.

„Trebuie să fim pregătiți pentru mai mulți refugiați care trec în restul Europei” ca urmare a „atacului deliberat al Rusiei asupra serviciilor critice”, spune Stoltenberg.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button