Politică

Scandal politic în Spania cu voturile a sute de mii de români

”Sánchez (n.red-premierul socialist spaniol) intenționează să acorde cetățenia la 622.000 de români înainte de alegeri”, susține publicația panampost.com, care comentează recenta inițiativă stabilită de Sanchez cu premierul român Nicolae Ciucă. Premierii celor două țări au stabilit înființarea unei comisii care să pună la punct detaliile dublei cetățenii, româno-spaniole, pentru românii din Spania.

Președintele Guvernului Spaniol, Pedro Sánchez, își pregătește terenul electoral pentru alegerile de anul viitor, oferind cetățenia celor 622.000 de români rezidenți în țară și eludând faptul că 12% din această comunitate are antecedente penale în poliție și dosare în instanțe. pentru diverse infracțiuni, inclusiv trafic de persoane, scrie sursa citată.

Președintele Guvernului Spaniol va crea un grup de lucru pentru „naționalizarea” (acordarea cetățeniei) românilor, a doua cea mai mare comunitate de străini din Spania, după marocani. Prin așa-numita „Lege a nepoților” Sanchez a propus deja ca până la trei generații de descendenți ai spaniolilor să devină cetățeni de origine. Toți acești noi cetățeni vor avea drept de vot la următoarele alegeri. La aceștia se vor adăuga și românii.

Fără să fie alarmat de numărul mare, Sánchez pregătește calea pentru eventuala sa realegere în alegerile generale programate pentru noiembrie 2023. Liderul socialiștilor se angajează în această măsură pentru a pescui voturile în rândul celei de-a doua cea mai mare comunitate de străini, românii fiind doar sub marocani, conform ultimului Raport al Statisticii.

„Comunitatea românească este foarte iubită și respectată în Spania”, spune Sánchez la Summitul hispanic-român de la Castellón de la Plana, la care a participat împreună cu premierul român, Nicolae Ciucă, unde au profitat de ocazie pentru a conveni asupra creării unui grup de lucru. să definească condiţiile „naţionalizării” românilor.

Sánchez conduce un guvern care rezistă doar cu susținerea separatiștilor catalani.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button