Politică

AUR va câștiga alegerile europarlamentare! Urmașii FSN-ului din 1990 anunță o uniune sub un singur steag, sub o singură culoare, ca pe vremurile lui tătuca Ilici Iliescu

Procentul mare ale celor care cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită cumulat cu o percepţie negativă asupra viitorului ”creează o frustrare periculoasă pentru clasa politică”, potrivit INSCOP.

O apreciere corectă în ceea ce priveşte intenţia de vot a societăţii este dificilă pe fondul unei lipse totale de interes a cetăţenilor faţă de politic şi a unei lipse totale de lideri charismatici care să atragă, iar în momente precum acesta, când lipsa de interes se îmbină cu o frustrare majoră faţă de modul în care este condusă societatea, poate exista un vot din frustrare pe care sondajele nu îl pot identifica, voturile din frustrare mergând către acele partide, populiste sau nu, percepute ca fiind altceva decât partidele mainstream, explică specialiştii Institutului INSCOP, care fac mai multe precizări referitoare la cele două sondaje privind intenţia de vot la parlamentare realizate în luna februarie.

”Singurul partid care corespunde este AUR, de aceea este foarte greu astăzi de spus care este limita la care poate ajunge acest partid”, menţionează INSCOP.

De asemenea, avertizează că procentul mare ale celor care cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită cumulat cu o percepţie negativă asupra viitorului ”creează o frustrare periculoasă pentru clasa politică”. Ca o soluție la acest trend, urmașii FSN-ului din 1990 anunță o uniune sub un singur steag, sub o singură culoare, ca pe vremurile lui tătuca Ilici Iliescu. Cel mai probabil roșu, cu trandafiri, săgeți și stele gălbioare.

Potrivit sondajelor ținute la secret AUR suflă în ceafă PSD și asta doar în România, nefiind luat în calcul votul românilor din diaspora care tradițional votează cu partidele antisistem și anti-PSD. AUR anunță printre altele, o listă de senzație la europarlamentere pe care vrea să le câștige fără drept de apel.

La ultimele alegeri AUR a reușit să obțină un număr impresionant de voturi în diaspora. Frustrarea acumulată în rândul societății poate duce AUR la procente amețitoare. Disperarea sistemului cleptocratic care a stăpânit România în ultimii 33 de ani se manifestă din plin în aceste zile prin prezentarea sondajelor falsificate, la fel cum au procedat la alegerile trecute.

Sistemul postdecembrist creat de PSD, UDMR și PNL are picioare de lut, iar președintele Iohannis a transformat țara într-o oligarhie de tip oriental.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button